Yabancılar hukuku, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişilerin, ülkemiz sınırları içerisindeki hukuki durumlarını ve tabii olacakları kuralları düzenleyen bir hukuk dalıdır. Yabancıların Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlığına geçebilmeleri, gayrimenkul edinebilmeleri, oturma izni alabilmeleri, çalışma izni alabilmeleri ve daha bir çok konu bu hukuk dalı içerisinde düzenlenen kurallara göre belirlenmektedir.
Yabancılar hukukunun temel prensibi, mütekabiliyet esası olarak bilinen karşılıklılık prensibidir. Ülkeler, karşılıklı olarak eş değer nitelikteki hakları diğer ülke vatandaşlarına tanıma gayreti güderler. Buna göre, Türkiye sınırları içerisinde bir hak elde etmek isteyen yabancı kişinin, kendi ülkesinde Türk vatandaşlarına söz konusu hakkın tanınıp tanınmadığı veya söz konusu hak tanınıyorsa bu hakkın elde edilebilmesi için şartların ne olup olmadığı önem arz etmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisine yabancıların giriş yapabilmesi dahi belli başlı kurallara tabidir. 90 güne kadar Türkiye sınırları içerisinde bulunacak olan yabancıların vize alması gerekmekteyken, 90 günden fazla süreyle Türkiye sınırları içerisinde kalmak isteyen yabancıların oturma izni alması gerekmektedir.
Öte yandan Türkiye'de çalışma gayesiyle bulunmak isteyen yabancıların, gerekli şartları sağlamaları ve Türkiye'nin işgücü politikasına uygun özelliklere sahip olmaları halinde çalışma izni almaları da mümkündür.
Yabancılar hukuku, oturma izni ve çalışma izni prosedürlerinin çok daha ötesinde, yabancıların ülkemiz sınırları içerisinde karşılaşacakları her türden hukuki duruma ilişkin düzenlemeler ve çözümler sunan bir hukuk dalıdır.
Yabancılar Hukuku Konusunda Verilen Hizmetler
Yabancılar Hukuku ile ilgili hukuki süreçlere hakim olan Altınkan Avukatlık Bürosu avukatları, Antalya merkezli olmak üzere tüm Türkiye’de gerçek ve tüzel kişilerin yabancılar hukuku kökenli işleri bakımından en iyi avukatlık hizmetini vermek için çalışmaktadırlar.
Büromuz bünyesinde yabancılar hukuku kökenli olarak avukatlık hizmeti verilen dava tipleri ve işler genel olarak şu şekilde sayılabilmektedir:
- Kısa dönem ikamet izni alınması,
- Aile ikamet izni alınması,
- Öğrenci ikamet izni alınması,
- Uzun dönem ikamet izni alınması,
- İnsani ikamet izni alınması,
- İnsan ticareti mağduru ikamet izni alınması,
- İkamet izniyle ilgili tüm süreçlerin yönetilmesi, talebe göre danışmanlık hizmeti verilmesi, dökümantasyon süreçlerinin tamamlanması, olumsuz kararlara karşı itiraz yollarına başvurulması,
- Sınırdışı kararlarına itiraz edilmesi,
- Çalışma izni başvurularının yönetilmesi, talebe göre danışmanlık hizmeti verilmesi, dökümantasyon süreçlerinin tamamlanması, olumsuz kararlara karşı itiraz yollarına başvurulması,
- Yabancıların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı başvurularının yapılması,
- Yabancıların gayrimenkul edinmesi konusunda hukuki sürecin yönetilmesi ve bu sürece ilişkin danışmanlık hizmeti verilmesi,
- İkamet izni ve çalışma izni sürelerinin sonunda uzatma başvurularının yapılması,
- İlgili kamu kurumları tarafından verilen red kararlarına karşı itiraz ve dava yollarının tüketilmesi,
- Türkiye Cumhuriyeti vizesi alınması konusunda danışmanlık ve süreç yönetimi,
- Elçilik ve konsolosluklarda temsil hizmeti verilmesi,
- Diğer dava ve işler.
Sayılan dava tipleri genel anlamda ve örnekleyici olup, Altınkan Avukatlık Bürosu bünyesinde yabancılar hukukuna ilişkin her türlü dava bakımından avukatlık hizmeti verilmektedir.
Detaylı bilgi için randevu talep ediniz.